Ova razmena predstavlja jedan totalno drugačiji događaj u Isteku. Iako ju je organizovao Lokalni komitet Minhen, razmena se održala u Berlinu, Evropskom centru elektronoske muzike i dobrih žurki. U nastaavku teksta pročitajte kakvi su Filipovi utisci!


 

Nekako nenadano i sasvim neplanirano, odlučio sam da se prijavim i odem na događaj organizovan u Berlinu u toku leta i tako, na neki način, zaokružim višegodišnju Istek priču koja mi je donela pregršt sjajnih iskustava, novih znanja i prijateljstava i obeležila čitav period studiranja.

IMG_0260 - Filip Eric

Iako je Berlin na mene ostavio snažnu impresiju i pri našem prvom susretu pre par godina, ovih nekoliko provedenih avgustovskih dana, a pre svega noći, su mi definitivno otkrili potpuno novu perspektivu grada. Imali smo priliku da nas organizatori, iako i sami iz sasvim drugog dela zemlje, upute i povedu ka nekim kultnim mestima koja su definisala istoriju elektronske muzike i Berlina kao njene svojevrsne meke. Odličnu atmosferu i festivalski ritam izlazaka i provoda je održavala čitava koloritna ekipa ukomponovana od neumornih Nemaca i Švajcaraca, komičnih i uvek dobro raspoloženih Italijana, iskusnih Latvijki, naravno nas ludih Balkanaca i svih drugih koji su nam se u toku tih par dana pridruživali.

IMG_0453 - Filip Eric

Mislim da smo se svi mi u nekom trenutku razmene osećali kao do smo tu mnogo duže nego što zapravo jesmo i da je neizmerno lako zaljubiti se u ovaj jedinstven i vrlo upečatljiv, kosmopolitski grad koji darežljivo pruža osećaj pripadnosti svakom ko u njega dođe.