U Isteku se svake godine organizuje operativni događaj “T.O.O.L. Leaders of Tomorrow”, namenjen Istekovcima koji žele da napreduju i rade na sebi i svojim veštinama. Ovog maja, Zoran Mladenovski i Milica Lazić imali su čast da učestvujemo na ovogodišnjem, petom izdanju ovog događaja, koji se održao u LK Ljubljana. 1 - Milica Lazic “Događaj je zvanično trajao od nedelje 13. do petka 19. maja, ali smo mi, u dogovoru sa kolegama iz Novog Sada, odlučili da odemo dan ranije i vratimo se dan kasnije. Ova dva dodatna dana su nam pružila priliku da obiđemo centar Ljubljane, kao i da posetimo obližnju turističku atrakciju, jezero Bled. Događaj je bio koncipiran tako da nam kroz 9 soft skills treninga, Istek treneri predstave teme poput liderstva, rada u timu, motivacije, ali i mnogih drugih. Trenizi su oduzimali po ceo dan, bili su naporni, ali smo i dalje uživali. Treneri su pripremili sjajne materijale, a participanti bili izuzetno aktivni, te je atmosfera bila predivna. Rešavali smo probleme, radili na sebi, učili nove veštine, sve vreme u sjajnom raspoloženju i puni energije.

2 - Milica Lazic

Nakon po dve trening sesije dnevno, uveče nam je bilo neophodno opuštanje. Organizatori su to znali i svako veče su nam bili prepremili nešto. Bez obzira da li je to bila žurka ili opušteno druženje uz društvene igre i palačinke, provod je bio zagarantovan. Domaćini zaslužuju sve pohvale, za organizacju, za posvećenost. Sve vreme su bili uz nas, spremni da priskoče kad kog je nešto zatrebalo.

4 - Milica Lazic

Kako nijedan događaj ne može da prođe bez City Rally-ja i Internacionalne večeri, ni ovaj nije bio izuzetak. Tokom City Rally-ja smo ponovo obišli Ljubljanu, ovaj put uz mnoge zabavne, sulude, pomalo neprimerene izazove i sjajno se proveli. Tradicionalno, za Internacionalno veče participanti i organizatori su predstavili krakterističnu hranu i piće svojih država. S obzirom na to da smo imali četiri participanta i jednog trenera, LK Srbija je dominirao za najobilnijim stolom.” poručuju Milica i Zoran.

5 - Milica Lazic

“Ovo je moje prvo Istek putovanje i zaista nisam znao sta da očekujem. Ljubljana je prelep grad, a ja sam imao tu čast da provedem nezaboravnih 8 dana u njemu sa fenomenalnim ljudima. Imam samo reči hvale za organizatore i trenere koji su nam ovaj događaj učinili nezaboravnim. Predavanja su bila savrseno koncipirana i organizovana, a naravno tu si bile i neizostavne žurke ! Upoznao sam izvanredne ljude u Ljubljani i moram priznati da jedva cekam ponovni trenutak kada cemo se opet susresti. Siguran sam da ce prijateljstva i uspomene koje sam tamo stekao trajati jos dugi niz godina.” – Zoran Mladenovski “I dalje je teško poverovati da u nedelju dana mogu da stanu tolike uspomene. Radne sesije, sjajan provod, neverovatni ljudi koje mi je izuzetno drago što mogu da nazovem prijateljima. Ovaj događaj će mi zauvek ostati u srcu, kao predivno iskustvo i jedna od najboljih nedelja u mom životu.” – Milica Lazić 3 - Milica Lazic