Naš novi godišnji pokrovitelj Schneider Electric vas pozdravlja i poziva da se prijavite za njihov program stipendiranja, kao i OPEN day, gde možete više saznati o stipendijama. O uslovima prijave i drugim povoljnostima koje kompanija pruža možete pročitati u nastavku:
Schneider Electric Global razvija savremene tehnologije i rešenja za upravljanje energijom i procesima na bezbedan, pouzdan, efikasan i održiv način. Predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, objektima, data centrima, infrastrukturnom i industrijskom sektoru. Više od 180 godina istorije i inovacija, kroz predanost, stručnost i kombinovanu snagu preuzetih kompanija, nastavlja da ostvaruje inovacije na svim nivoima, u cilju obezbeđenja primene principa „Life Is On”. Kompanija posluje u preko 100 zemalja širom sveta sa preko 135.000 zaposlenih.
Schneider Electric razvojni centar u Novom Sadu i sa kancelarijom u Beogradu se bavi istraživanjem, razvojem i softverskim inžinjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Okupljamo preko 1000 stručnjaka iz svih oblasti, a posebno iz oblasti energetike i računarstva sa višegodišnjom saradnjom sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta. Naš glavni proizvod ADMS softver – Advance Distribution Management System, obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.
Kompanija Schneider Electric već dugi niz godina podržava program stručnih praksi i stipendija za studente tehničkih fakulteta.
Kako je program osmišljen? Ovaj program je osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motiviše da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. Kao kompanija koja godinama prepoznaje i nagrađuje znanje, rad i obrazovanje, sa velikim entuzijazmom i verom u najbolje buduće IT stručnjake, iste želimo da, pažljivo biranim programom, podstaknemo i inspirišemo u postizanju ličnih i profesionalnih ciljeva. U toku jedne godine, postoje dva ciklusa u trajanju od po šest meseci. Oba će biti promovisana na društvenim mrežama. Studenti koji se prijavljuju prvi put (prijave su dva puta godišnje) imaće priliku da apliciraju i priključe se novom programu stipendiranja u našoj kompaniji. Nakon svakog ciklusa, ukoliko stipendisti zadrže iste kriterijume i svojom motivacijom i zalaganjem ostave pozitivan utisak na mentore,  automatski će se pridružiti sledećem ciklusu.
Šta nudimo? -Razmenu znanja i iskustava direktno sa mentorima -Priliku da svoje formalno obrazovanje primeniš na praktičnim primerima -Stipendiju -Nakon završetka školovanja mogućnost da svoju karijeru započneš u kompaniji Schneider Electric
Uslovi za prijavu: • Da si upisao drugu, treću ili četvrtu godinu akademskih ili master studija tehničkih odeljenja na sledećim fakultetima: 1. Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu 2. Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu 3. Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu 4. Matematički fakultet, Univerzitet u Beogradu • Prosek: minimum 8.50 (sa osnovnih ili master studija)
Online Open Day organizujemo 01.02.2021, sa početkom u 12h, prijavu možete izvršiti putem sajta https://www.schneider-electric-dms.com/open-day/
Rok za prijavu za Open Day je 29.01.2021.
Prijavu za program stipendiranja možete izvršiti putem sajta u delu Scholarship, gde možete pronaći više informacija o samom programu https://www.schneider-electric-dms.com/career/
Rok za prijavu je 12.02.2020.