Ko se može prijaviti na radionicu?

Mogu se prijaviti svi studenti osnovnih i postdiplomskih studija Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta koji imaju iskustvo u radu sa PLC-ovima, što sa fakulteta, što vannastavnog.

Kako se biraju učesnici?

Učesnici se biraju na osnovu dosadašnjeg iskustva i stečenog predznanja u radu sa PLC-ovima, i na osnovu motivacionog pisma. Preporučena dužina motivacionog pisma je 150 reči.

Šta znači da će radionica biti regionalnog karaktera?

Osim u Beogradu, radionica će se održati i u Hrvatskoj i Sloveniji. Sastojaće se od dva kruga takmičenja. Prvi krug će trajati od 8.4. do 17.4.2019. godine, i takmičiće se odabrani timovi. U drugom krugu, koji će trajati od 13.5. do 17.5. učestvovaće samo dve najuspešnije ekipe iz prvog kruga. Po dve najbolje ekipe iz svakog grada dobiće isti, dodatni zadatak, koji će predstaviti na regionalnom finalu, na kojem će biti izabran pobednički tim za svaki grad, i ukupni pobednički tim radionice.

Koliko iznosi kotizacija?

Radionica je u potpunosti besplatna za sve učesnike.

Ko će držati predavanja?

Predavanja na radionici će držati profesori sa Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta, inženjeri iz kompanije Siemens, kao i njihovi partneri.

Na koliko predavanja moram biti prisutan kako bih dobio/la sertifikat?

Sertifikat dobijaju učesnici koji su prisustvovali na minimum 80% predavanja, i koji su predali rešenje zadatka takmičenja.

Ukoliko nisam u mogućnosti da prisustvujem predavanjima, a planiram da aktivno rešavam zadatak, da li mogu da učestvujem?

Ne, na radionicu će biti primljeni isključivo takmičari koji se u prijavi izjasne da su u mogućnosti da prisustvuju na barem 80% predavanja. Ukoliko vas potpiše član vašeg tima, nažalost taj potpis se neće priznati.

Mogu li prisustvovati predavanjima iako nisam učesnik na radionici?

Da, predavanja će biti otvorena za sve zainteresovane. U slučaju nedostatka prostora, studenti koji su primljeni na radionicu će imati prednost.

Koliko će biti zadataka?

U prvom krugu takmičenja, učesnici će dobiti jedan zadatak. S obzirom na to da je radionica regionalnog karaktera, nakon prvog kruga sledi drugi krug u kojem će dva najuspješnija tima iz svakog grada dobiti dodatan zadatak, koji će biti koncipiran kao nastavak na prvi. Zadatak će biti isti u svim gradovima.

Kako će izgledati zadaci?

Detalji vezani za zadatke će biti objašnjeni na nekom od predavanja.

Ko će kreirati i ocenjivati zadatke?

Zadatke će kreirati i ocenjivati predavački tim (profesori i inženjeri iz kompanije Siemens).

Od koliko ljudi će se sastojati tim koji će rešavati zadatak?

Svaki tim će se sastojati od tri studenta.

Ko ima pravo rešavati zadatak?

Zadatak imaju pravo rešavati oni primljeni učesnici koji su prisustvovali na minimalno 80% održanih predavanja.

Mogu li birati s kim bih hteo/htela da budem u timu?

Svaka osoba pri prijavi na radionicu ima mogućnost da navede dve osobe s kojima bi htela biti u timu. Nakon odabira učesnika, organizatori radionice će takmičare raspodeliti u timove po troje, a pri raspodeli poštovati želje učesnika (ako su navedene osobe primljene na radionicu). Poželjno bi bilo da u timovima budu studenti s različitih smerova (Signali i sistemi, Energetika, itd.).

Kakvu nagradu osvaja pobednik radionice?

Najbolji tim iz Srbije će biti nagrađen studentskom praksom u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd, i stručnim putovanjem u neko od Siemens-ovih sedišta (npr. Siemens City in Vienna and Siemens Digitalization Show Case). Ukupni pobednički tim radionice osvaja titulu najboljeg tima u Adria regiji kao i glavnu nagradu koju ćemo naknadno otkriti.

U kojem programu će se rešavati zadatak?

Zadatak će se rešavati u TIA Portal V15 programskom paketu. Svaki tim će dobiti po jednu jednogodišnju licencu.

Kada će se održati radionica?

Predavanja na radionici će se održati od 8. aprila do 12. aprila, a prvi krug takmičenja će biti od 12. aprila do 17.  aprila. Drugi krug radionice započeće 13. maja, kada će dva  najuspješnija tima iz prvog kruga dobiti dodatan zadatak. Veliko regionalno finale će se održati 17. maja 2019. godine.

Kako se mogu prijaviti?

Prijave su moguće na: http://eestec.etf.bg.ac.rs/plc/prijavi_se

Do kada traju prijave?

Prijave traju do 4. aprila u 23:59

Gde će se održavati radionica?

Radionica će se održavati na Elektrotehničkom fakultetu, u salama koje će biti naknadno objavljene na našem sajtu.