Dragi Istekovci,
 
LK Istanbul vam sa ponosom predstavlja svoj čuvenu radionicu GreEnergy’3 – The New Generation Of Cars” koja će se, već treći put po redu, održati u periodu od 29. novembra do 5. decembra.
Prijave za radionicu su otvorene do 24. oktobra, a potrebno je samo da svoje motivaciono pismo napišete na sledećoj stranici, kao i da popunite formular koji ćete poslati na adresu board@eestec.etf.rs.Takođe imajte na umu da se od sada sve prijave obavljaju preko zvanične internet stranice Isteka, više o tome i samom procesu registracije možete naći ovde.
U prilogu je mejl Lokalnog komiteta Istanbul u kom ćete naći više informacija o samom događaju.
Pozdrav,

Dame i gospodo,Da li ste spremni da nas ponovo posetite, nakon kraće pauze? Kao LK Istanbul, sa velikim ponosom najavljujemo našu novu radionicu “GreEnergy’3 – The New Generation of Cars” koja će biti organizovana po treći put, nakon onih iz 2010. i 2013.
U ranijim periodima razvijanja tehnologije, ljudi nisu brinuli o prirodi. Nisu bili svesni negativnih ishoda razvijanja tehnologije, kao što je zagađenje. Tema ovog događaja je zasnovana na obnovljivim izvorima energije koji se koriste u automobilima, kako biste naučili više o ovoj ekološkoj tehnologiji.
Toko naše radionice, eksperti iz ove oblasti pomoći će vam da naučite više o ekološkim i inovativnim tehnlogijama automobila (hibridni, solarni i električni automobili). Pored “ITU Solar Car” tima, mnogi drugi timovi sa našeg univerziteta biće tu da vam pruže i interaktivno iskustvo. Što znači da ćete imati priliku i da se provozate u ovim spektakularnim automobilima!
Ok, hajde sada da pređemo na zabavni deo. Istanbul je jedan od najzabavnijih gradova, a kako bismo vam to i dokazali, pripremili smo fenomenalne žurke kao i posebno tursko veče. Na turskoj večeri, imaćete priliku da probate naše čuveno piće “Raki”, i garantujemo vam da ćete nakon što ga popijete, igrati kao trbušni plesači. Pored toga, organizovaćemo i razne druge žurke, kao i internacionalno veče, koje će sigurno biti nezaboravno. Ne brinite, nismo još uvek gotovi. Istanbul ćete bolje upoznati razgledanjem grada kao i “City Rally”-jem, kada posetite mesta važna za našu kulturu, kao što su Aja Sofija i Plava džamija. Nećemo preskočiti ni turu Bosforom. Posetićete, a i kupovati u prodavnicama u ulici Istiklal koja je najpoznatije i najposećenije mesto u Istanbulu. Nakon svega toga, kako biste se malo odmorili, šta kažete na tursko kupatilo? Znajte da to nije sve, jer imamo još mnogo aktivnosti i iznenađenja spremnih za vas! Nudimo vam beskrajnu zabavu, Istek duh i nedelju punu nezaboravnih trenutaka, ali kako imamo ograničen broj mesta za zvanične učesnike, požurite sa prijavom! Dakle, znate šta treba da uradite, budite svesni, mislite ekološki i prijavite se! A ako i dalje imate neka pitanja, ne oklevajte da nas kontaktirate na mejl istanbul@eestec.net. A evo i kratkog 4K videa o našem prelepom gradu, Istanbulu. Nadamo se da ćemo vas videti u Istanbulu! LK Istanbul