Dragi Istekovci,
 
Dugoočekivani operativni događaj, Grant Team Operational Conference (GTOC)“, organizovaće se po treći put, ovoga puta od strane Lokalnog komiteta Ljubljana, u periodu od 6. do 13. decembra.
“GTOC” jeste operativni događaj na kom će 10 iskusnijih članova Isteka biti obučeni za pisanje konkursa, a samim tim postati i deo internacionalnog tima za konkurse (Grant Team). Prvi “GTOC” u Isteku organizovao je upravo Lokalni komitet Beograd i to 2011. godine.
Prijave su otvorene do 5. novembra, a potrebno je samo da svoje motivaciono pismo napišete na sledećoj stranici. Učesnike će birati isključivo internacionalni Upravni odbor Isteka i to na osnovu motivacionog pisma.Takođe imajte na umu da se od sada sve prijave obavljaju preko zvanične internet stranice Isteka, više o tome i samom procesu registracije možete naći ovde.
U prilogu je mejl blagajnika internacionalnog Upravnog odbora Isteka, Morica Knupela, u kom ćete naći više informacija o samom događaju.
Pozdrav,
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Istekov “GTOC” dobija i svoju treću ediciju. Nakon Atine i Beograda, zadovoljstvo nam je da vam predstavimo njegovo najnovije izdanje čiji je domaćin LK Ljubljana.
Šta je GTOC?
GTOC jeste akronim za “Grant Team Operational Conference” i služi za edukaciju Istekovaca o ispravnom pisanju konkursa. Pokrivene teme uključuju pravilno istaživanje konkursa, proveru da li je naša organizacija kvalifikovana za neki konkurs, ispravno pisanje konkursa, kao rukovanje sa legalnim ishodima konkursa.
U zavisnosti od učesnika, njihovog dosadašnjeg znanja i produktivnosti lekcija, GTOC može sadržati i radne sesije na kojima će se pisati pravi konkursi za Istek na internacionalnom nivou.
Zašto treba da postanete deo tima za konkurse?
Ovaj tim je odgovoran za istraživanje i pisanje različitih konkursa. U njemu, možete naučiti kako da, na najbolji mogući način, napravite poslobni plan u formi prilagođenoj potrebama donatora. Rad na konkursima vam možete biti od koristi ako ikada odlučite da pišete konkurs za svoj projekat, ili jednostavno želite da znate kako EU i ministarstva funkcionišu.
Zašto treba da se prijavite?
GTOC vam daje šansu da izgradite i ojačate svoje znanje o konkursima. Ovo će biti korisno kako za Istek na internacionalnom nivou tako i za vaš Lokalni komitet. Konkursi predstavljaju odlične prilike za finansiranje projekata i aktivnosti organizacija kao što je Istek, a ovaj događaj će vam pomoći da zakoračite u ovaj veoma neistraženi prostor.
Prijavite se do 5. novembra za jednu od najboljih nedelja vaših života! Stranicu događaja možete naći ovde.
Vidimo se uskoro u Ljubljani,
Srdačan pozdrav,
Moritz Knüppel