Drage kolege,
Želimo da vas obavestimo da Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo i ove godine organizuje Letnju školu.
U nastavku možete pročitati detaljnije njihov zvaničan poziv.
—————————————————————————————————————————————–
Poštovane kolege,
Želimo da Vas obavestimo da Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo organizuje četvrtu Ljetnu školu sa modulom pod nazivom Moderni mehatronički sistemi. Cilj navedenog modula je upoznavanje polaznika sa programiranjem robota Mitsubishi te programiranja FESTO proizvodnih stanica sa Siemens PLC kontrolerima.
Po planu i programu nastava ljetne škole “Moderni mehatronički sistemi” sastoji se iz teorijskog i praktičnog dijela.U teorijskom dijelu polaznici ljetne škole će se upoznati za osnovnim konceptom računarskog upravljanja procesima i mehatroničkim sistemima, senzorima i izvršnim organima, programabilnim logičkim kontrolerima, programskim jezicima za njihovo programiranje itd.
Kako ETF u Istočnom Sarajevu posjeduje izvrsno opremljene laboratorije za PLC, mehatroniku i automatiku posebna pažnja biće posvećena upoznavanju polaznika sa mehatroničkim sistemima koji se danas koriste u industriji.
Polaznici škole u laboratoriji za mehatroniku imaće priliku da rješavaju kompleksne zadatke upravljanja FESTO didactic mehatroničkim stanicama opremljenim Mitsubishi robotima.
Upravo u ovoj laboratoriji polaznici će moći da se upoznaju sa modernim mehatroničkim sitemima koji se danas koriste u industriji, a zatim i da pokažu svoje vještine programiranja PLC kontrolera i robota koji su danas neizostavni dio svakog modernog mehatroničkog sistema.
Ljetna škola će se održati u periodu od 1.8.2016. do 7.8.2016. i pravo na učesce imaće 26 kandidata od čega će 8 mjesta dobiti studenti Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Uslovi za prijavu su da student pohađa završnu godinu osnovnog studija ili master studij i da ima predznanja iz robotike, industrijskih sistema i PLC-ova.
Uz prijavu potrebno je priložiti motivaciono pismo.
Svi polaznici dobijaju sertifikat o odslušanoj ljetnoj školi sa 3 ECTS kredita.
U prilogu Vam šaljemo prvi poziv za prijavu na ljetnu školu.
Srdačan pozdrav,
Summer school team :)

 

Poziv za prijavu