1. Zašto si se učlanio u Istek?

U Istek sam se učlanio u septembru 2016. godine. Kako na našem fakultetu nije obavezno prisustvo na predavanjima, počeo sam treću godinu, a imao osećaj da ne poznajem gotovo nikoga. Primarni cilj jeste bio širenje mreže, međutim to nije dovoljan razlog da se neko zadrži u organizaciji kao aktivan član. Energija koju sam osetio tokom rada na svom prvom JobFair-u me je motivisala da krenem svoju Istek priču i budem aktivan član naredne 3 godine.

 

2. Šta je ono što te je najviše privuklo u Isteku i čime si se bavio?

Postoje razni motivi zbog kojih se studenti odlučuju na prvi korak, odnosno učlanjenje u Istek, međutim, za ostanak u organizaciji najviše je zaslužno druženje sa ljudima koji su rešili da deo svog slobodnog vremena iskoriste na drugačiji način i usmere ga u pravom smeru. Fantastičan je osećaj osvrnuti se nakon projekata, pročitati utiske učesnika i videti da i jedan student i te kako može učestvovati u velikim stvarima i dati svoj doprinos. U Isteku sam imao priliku da budem deo većine timova, a 2017. kordinator za logistiku dva najveća lokalna projekta našeg Udruženja, SSA i JobFair-a. Tokom 2018. godina bio sam deo Upravnog odbora, na poziciji koordinatora za odnose sa kompanijama.

 

3. Kako ti je iskustvo iz Isteka pomoglo u karijeri?

Pola godine radim u kompaniji Avisto, na poziciji Business Manager-a. Mogu da kažem da me je iskustvo i znanje stečeno tokom volontiranja u Isteku preporučilo za pomenut posao, dok njegov sadržaj ima dosta elemenata koji su slični radu u organizacionom timu naših projekta. Sjajno je kako nam Istek omogućava da kroz rad u timu spremni dočekamo poslovno okruženje i “bezbolno” uplovimo u neki novi svet. Trenutno situacija na tržištu je pogodna za studente tehničkih fakulteta, ali diploma često nije garancija dobrog zaposlenja. Istek nam omogućava da upotpunimo znanja i iskustva o odnosima sa ljudima i kreiramo sebi bolje opcije za karijerni razvoj.

 

4. Da li je Istek doprineo i tvom ličnom razvoju, pored profesionalnog?

Naravno. Soft skills treninzi su po mom mišljenju najveći benefit koji Istek pruža. Tokom ovih sesija imamo priliku da naučimo osnove prezentovanja, efektivne komunikacije, optimizacije vremena, emocionalne inteligencije… Mnogo velike kompanije plaćaju pozamašne svote novca za seminare slične sadržine, dok mi imamo priliku da samim članstvom u Udruženju budemo deo radionica.

petrovic